Sommelier

Coraz częściej restauratorzy dbają nie tylko o wystrój lokalu czy smak potraw, ale również o to, aby zaspokajać podniebienia klientów również dobrym trunkiem. Od lat wiadomo, że dobre wino podkreśla smak potraw i jest doskonałym uzupełnieniem posiłku. Właśnie po to w restauracjach zatrudniani są sommelierzy – aby dobrać odpowiednie wino zarówno do potrawy, jak i do potrzeb klienta.

 Na szkoleniu dowiesz się między innymi:

  • jak przebiega produkcja wina oraz jak należy je przechowywać,
  • jak dobrać odpowiednie wino do potrawy,
  • w jakich kieliszkach czy karafkach podawać poszczególne rodzaje tego alkoholu,
  • czym jest dekantacja wina i jakie są jej techniki.

Termin szkolenia: I kwartał 2018 roku, IV kwartał 2018 roku

W programie: 32 h (4 dni)

Grupa: 10 osób

Opłata: 186 zł/os. dla osób niekorzystających z noclegów

219 zł/os. dla osób korzystających z noclegów

Dofinansowanie kursów obejmuje:

- udział w pełnym programie kursu (w tym poczęstunek: kawa, herbata, lunch),

- noclegi i wyżywienie,

- materiały dydaktyczne,

- opłatę za egzamin Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego.

 

Integralną częścią naszych szkoleń są indywidualne i grupowe spotkania z doradcą zawodowym. Kursy zakończą się egzaminem zewnętrznym certyfikowanym przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego.

 

POBIERZ PROGRAM SZKOLENIA

Dodatkowe informacje